Lars Løkke Rasmussen

Formand for Venstre og statsminister

Om Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen er Danmarks statsminister og formand for Venstre. Med næsten 30 år i politik er han kendt som en af de mest erfarne politikere i nyere tid. I sin politiske karriere har Lars Løkke Rasmussen både været byrådsmedlem, folketingsmedlem, amtsborgmester, indenrigs- og sundhedsminister, finansminister og statsminister ad to omgange.  

Venstres formand har været hovedarkitekten bag nogle af de største reformer i Danmark i nyere tid og kan skrive både Kommunalreformen, Tilbagetrækningsreformen, Dagpengereformen, Reformpakken 2020 og en lang række andre reformer på CVet fra tiden som minister i 00ernes VK-regering. 

Lars Løkke Rasmussen blev statsminister for første gang i april 2009, og kort tid efter blev han også formand for Venstre ved et ekstraordinært landsmøde i Odense. 

Lars Løkke Rasmussens første periode som statsminister blev især præget af den internationale finanskrise. Derfor havde Lars Løkke Rasmussen et stort fokus på at fremtidssikre dansk økonomi. Løkke-regeringen gennemførte reformer, der var ni gange større end Thorning-regeringens.  

Efter valget i september 2011, hvor Venstre blev Danmarks største parti og gik et mandat frem, måtte VK-regeringen med Lars Løkke Rasmussen træde tilbage, da der var et nyt flertal i Folketinget. Valgnatten i 2011 var desuden også der, at Lars Løkke Rasmussen bebudede, at nøglerne til statsministeriet kun er nogen, man har til låns.

Den private side 

Lars Løkke Rasmussen er opvokset i Græsted i Nordsjælland, hvor han gennem mange år boede med sin hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, og deres tre børn. I dag bor parret centralt i København. 

Lars Løkke Rasmussen er glad for hunde, og han er en passioneret cykelrytter og ynder også at løbe en tur. Flere gange har han været deltager på Team Rynkeby med det formål at indsamle penge til Børnecancerfonden. 

Som barn og ung var Lars Løkke aktiv som spejder og leder, og hele familien har gennem årene været aktive i spejderbevægelsen. Lars Løkke Rasmussen tager gerne med på sommerlejr, når kalenderen tillader det. 

Sólrun Løkke Rasmussen stammer fra Færøerne, og familien er derfor naturligt optaget af øgruppen. Familien besøger jævnligt øgruppen for at se familien og nyde den storslåede natur.

CV

Du kan hente eller se Lars Løkke Rasmussens CV her